NIEKIE VAN DEN BERGPRIJS VOOR LONNEKE!

PERSBERICHT |Den Haag, 29 januari 2019

 

Lonneke van Leth wint de Niekie van den Berg Prijs 2019!

Haagse choreografe Lonneke van Leth heeft vandaag de Niekie van den Berg Prijs in ontvangst genomen uit handen van Impresariaat Uit de Kunst. Lonneke ontving deze prijs voor haar dansvoorstelling Een Romeo & Julia. Haar passie voor het dansvak, de onderscheidende artistiek-inhoudelijke kwaliteit van de voorstelling en de goede aansluiting bij de doelgroep (12-18 jaar) zorgden voor het winnen van de prijs. Een mooie kroon op het werk van Lonneke die zich steeds meer specialiseert in jeugddansvoorstellingen!Lonneke van Leth maakt verhalende en beeldende dansvoorstellingen. Met haar humor en treffende muziekkeuzes enthousiasmeert zij jong en oud, danskenner en leek voor moderne dans. Lonneke van Leth Dans is hét dansgezelschap dat van veel mensen dansliefhebbers maakt. Een hoog artistiek dansniveau moet volgens Lonneke voor iedereen toegankelijk zijn.

 

Lonneke maakt sinds 2005 haar eigen dansproducties en verzorgt al jaren voorstellingen, workshops en lesprogramma´s voor de jeugd door het hele land. Met haar begrijpelijke, aansprekende dansvoorstellingen wil zij de jeugd verrassen en laten zien dat moderne dans niet ingewikkeld is, maar juist heel leuk kan zijn. Eerder bracht Lonneke van Leth o.a. Assepoes, De Grote Olympische Spelshow, De Zaak Carmen, De Odyssee, Sylphide’s belofte en The Match.

 

De indrukwekkende dansvoorstelling ‘Een Romeo & Julia’ van Lonneke van Leth, geïnspireerd op de gelijknamige klassieker van Shakespeare, laat de vertwijfeling en grenzeloze liefde zien tussen twee mensen uit andere werelden en schetst tegelijkertijd de haken en ogen aan de vluchtelingenproblematiek.

 

Maartje en Walid ontmoeten elkaar op een asielzoekerscentrum en hun vaders staan lijnrecht tegenover elkaar. De kloof tussen de twee vaders groeit met de dag, maar de liefde tussen Walid en Maartje bloeit. Van Leth laat beide kanten van het verhaal zien met 2 dansers op het toneel en 2 acteurs op beeld. Een intense voorstelling over een lastige situatie die door de aanpak van Van Leth met treffende teksten en beeldspraak toegankelijk en begrijpelijk is. Met deze voorstelling wordt de jeugd met behulp van dans bewust gemaakt van actualiteiten in de maatschappij.


Impresariaat Uit De Kunst bemiddelt in theater-, muziek- en dansproducties met een eigenzinnig karakter. De makers van deze voorstellingen kenmerken zich door hun passie voor het vak en de manier waarop ze ondernemen. Dat is niet altijd eenvoudig in het huidig tijdsgewricht. Daarom heeft Impresariaat Uit De Kunst een prijs in het leven geroepen om jaarlijks één van deze makers extra in het zonnetje te zetten.

 


«   »