Toekomst dans voor jeugd op helling in Haagse Kunstenplan!

Met grote teleurstelling en verbazing heeft Lonneke van Leth Dans vandaag kennis genomen van het advies voor het nieuwe Haagse Kunstenplan 2021-2024. De subsidie wordt na 16 jaar stopgezet. Juist op dit moment met meer geboekte schoolvoorstellingen dan ooit, wordt verdere groei in de kiem gesmoord. Het gezelschap speelt met succes al tien jaar voor de Haagse jeugd. De voorstellingen zijn voor de jeugd een onmisbare schakel in het brede Haagse danspalet. Vorig jaar werden met honderden voorstellingen 17.000 kinderen bereikt van de Schilderswijk tot Benoordenhout. Den Haag kan zo'n goed lopend jeugddansgezelschap met vele jonge fans in het onderwijs en in de wijken niet missen.

 

Lonneke van Leth: “Het advies en de toonzetting hebben mij verbaasd. Met hart en ziel ben ik al 16 jaar werkzaam in en voor de stad Den Haag. Dit advies doet geen recht aan de resultaten die de afgelopen jaren zijn behaald en voelt als ondermijning van de rol die het gezelschap binnen dansstad Den Haag heeft. Met heel veel cultureel ondernemerschap is het gezelschap en mijn danstaal in Den Haag op de kaart gezet. De nieuwe positionering is bewust voor dansstad Den Haag en het onderwijs ingezet, omdat mijn hart ligt bij het vertellen van verhalen en deze dansvorm heel goed tot zijn recht komt bij deze doelgroep. Het is mijn missie om jong publiek te verwonderen door en te enthousiasmeren voor de kunstvorm Dans.”

 

Bestuur en medewerkers zetten zich de komende tijd in om de gemeenteraad ervan te overtuigen dat Den Haag zo'n goed lopend jeugddansgezelschap met vele jonge fans in het onderwijs en de wijken niet kan missen.

 


«   »