LONNEKE VAN LETH DANS

Lonneke van Leth Dans is hét dansgezelschap voor de jeugd. Gevestigd in Den Haag, maar met een groot bereik in heel Nederland. Met verhalende, beeldende en klassiek moderne dansstijl vol humor en toegankelijke, eclectische choreografieën weet het gezelschap kinderen en jongeren te enthousiasmeren voor moderne dans. De zintuiglijke en emotionele kracht van het dansende lichaam gekoppeld aan onverwoestbare verhalen en actuele thema’s, is een combinatie waarmee Lonneke van Leth Dans jonge mensen direct raakt en aan het denken zet. De multidisciplinaire producties sluiten aan bij de belevingswereld van toekomstige volwassenen, raken aan maatschappelijk relevante onderwerpen en nodigen uit tot openheid, kwetsbaarheid en reflectie.

 

Dans, beeldende kunst, muziek, tekst en toneel zijn in het werk van het jeugddansgezelschap onlosmakelijk met elkaar verweven. Het eigenzinnige aanbod van het gezelschap gaat uit van de vertellende en reflexieve werking van het theater. Lonneke van Leth Dans spreekt de jonge kijker aan op verbeelding, fantasie en de emotie van het lichaam, puttend uit de rijke schatkamer aan vertellingen. Lonneke van Leth Dans gelooft in de kracht van dans voor de jeugd en wil van iedereen een dansliefhebber maken. 

 

Lonneke van Leth Dans maakt voorstellingen voor families en het primair en voortgezet onderwijs. Er worden twee nieuwe producties per jaar gemaakt. Per schooljaar worden zo'n 100 schoolvoorstellingen gespeeld voor 19.000 leerlingen. In onze dansstudio op de Bink36 repeteren en monteren we onze jeugdvoorstellingen. Presenteren gebeurt in theaters en op festivals door het hele land. 

 

Het gezelschap wordt geleid door artistiek leiders Lonneke van Leth en Vincent de Kooker. Lonneke van Leth Dans wordt structureel gesubsidieerd door de Gemeente Den Haag.