COPPELIA (6+)

Jeugddansvoorstelling Lonneke van Leth Dans - Coppelia

Wat doe je als je een beetje gek bent, geen vrouw hebt, maar er wel één wil? Én daarbij ben je ook nog eens poppendokter? Je maakt een levensgrote pop natuurlijk!

De vreemde dokter heeft wel veel last van zijn nieuwsgierige buurmeisje dat graag wil zien wat hij allemaal uitspookt. Op een dag sluipt zij met haar vriendje naar binnen. Heel toevallig komt dan de pop Coppélia tot leven….

Een klassieke dansklucht door twee dansers die op een knappe manier vier rollen vervullen. Kinderen vragen zich na de voorstelling altijd af waar de andere dansers zijn. Er is na afloop ruimte voor vragen van kinderen aan de dansers. 

Lonneke van Leth wil laten zien dat dans aantrekkelijk, begrijpelijk én tegelijkertijd van hoge artistieke kwaliteit kan zijn. Met haar eigenzinnige verhalende modern-klassieke dansstijl en vooral veel humor verrast en enthousiasmeert zij zowel ervaren publiek als publiek dat voor het eerst kennismaakt met dans. Zij bewerkt klassieke verhalen uit de cultuurgeschiedenis tot een eigentijdse dansversie voor de jeugd.

 

Coppélia is een van de tien klassiekers schoolvoorstellingen van Lonneke van Leth.

 

Thema: Klassieker voor de jeugd

Choreografie: Lonneke van Leth

Decor: Vincent de Kooker

Dansers:  Riccardo Sbrighi, Camille Pidou (understudy Thomas vd Linden en Lara Kleinrensink)

Kostuums: Heidi de Raad

Muziek: Leo Delibes

 

Wilt u meer informatie of boeken?

Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op per mail: zakelijk@lonnekevanleth.nl«   »