HET ZWANENMEER 'SIEGFRIED EN ODETTE' (12+)

Jeugddansvoorstelling Lonneke van Leth Dans - Het zwanenmeer 'Siegfried en Odette'

Het wereldberoemde verhaal van het Zwanenmeer, omgetoverd tot een overweldigende totaalbeleving. In Het Zwanenmeer ‘Siegfried en Odette’ nemen 60 zangers, 7 musici en 26 dansers het publiek mee in een avondvullende show met moderne dans, grotesk decor en LIVE muziek.

Bijzondere locatie van dit spektakelstuk is de Fokker Terminal (oude vliegtuig hangar) in Den Haag, met een vloeroppervlak van 2000m2.

 

Deze voorstelling begint waar het klassieke ballet eindigt: met de tragische zelfmoord van de twee hoofdrolspelers ‘Siegfried en Odette’. Als in die beroemde ‘laatste’ seconde waarin het hele leven als een film aan je voorbij flitst, passeren scènes uit het verhaal in de gedachten van prins Siegfried en (witte zwaan) Odette. Deze uitvoering bevat nog nooit eerder vertoonde scènes. Bijvoorbeeld hoe het meer ontstaat uit de tranen van Odette’s moeder en waarom de meisjes overdag veranderen in zwanen.

 

Lonneke van Leth

Lonneke van Leth wil laten zien dat dans aantrekkelijk, begrijpelijk én tegelijkertijd van hoge artistieke kwaliteit kan zijn. Met haar eigenzinnige verhalende modern-klassieke dansstijl en vooral veel humor verrast en enthousiasmeert zij zowel ervaren publiek als publiek dat voor het eerst kennismaakt met dans. Zij bewerkt klassieke verhalen uit de cultuurgeschiedenis tot een eigentijdse dansversie voor de jeugd.

 

Thema: Klassieker bewerkt

Choreografie/concept: Lonneke van Leth

Vormgeving/installaties: Vincent de Kooker

Composities: Eef van Breen

Solo dansers: Lonneke van Leth en Riccardo Sbrighi

Musici: Eef van Breen Group

Kostuums: Heidi de Raad

 

Wilt u meer informatie?

Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op per mail: zakelijk@lonnekevanleth.nl«   »