DE ODYSSEE (12+)

Jeugddansvoorstelling Lonneke van Leth Dans - De Odyssee

Choreografe Lonneke van Leth en beeldend kunstenaar Vincent de Kooker beschrijven de mythe van de Griekse held Odysseus die na de Trojaanse oorlog tien jaar lang moet rondzwerven. De verschillende verhaallijnen worden door middel van dans, beeld en muziek verteld.

De nieuwe composities, gemaakt door componist Maxim Shalygin, worden uitgevoerd door het NJO alumni (Nationaal Jeugd Orkest).

 

Choreografe Lonneke van Leth:

“In veelkleurige en spectaculaire scènes zien we Odysseus die uit zijn prille familiegeluk wordt weggerukt om oorlog te gaan voeren. De goden zijn niet gecharmeerd van zijn listige karakter en creëren voor hem een queeste die hij moet doorstaan om weer bij zijn geliefde Penelope en zoon Telemachos te kunnen terugkeren. Een reis vol lusten, ontberingen en beproevingen legt hij af, waarbij hij vaak door toedoen van zijn medereizigers, zijn mannen, in de problemen komt.”

 

Participatie

Aan deze bijzondere voorstelling doen bijna 100 participanten mee o.a. Moderne dansers, koorzangers, acrobaten en musici. Ook in deze productie werkt Lonneke van Leth samen met professionals en amateurs. Voor de choreografe is talent ontwikkeling een belangrijke pijler in haar producties: “Ik wil zowel amateurs als de (pre)-professionals de mogelijkheid geven om te laten zien wat zij in huis hebben. De combinatie van deze groepen met professionals uit de verscheidene disciplines waarborgt de kwaliteit. Elkaar inspireren en stimuleren”. De Odyssee speelde in Den Haag, Amsterdam, Veghel en Hengelo.

 

Thema: De Odyssee locatieproject

Choreografie/Concept:Lonneke van Leth

Scenografie/Concept: Vincent de Kooker

Muziek compositie: Maxim Shalygin

Musici: NJO

LichtontwerpNico de Rooij

Kostuums: Heidi de Raad

Video: Jonathan Roorda

Première: Den Haag 2014

 

Wilt u meer informatie?

Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op per mail: zakelijk@lonnekevanleth.nl«   »